Recept van Yvonne - Mafaldine met cherrytomaat, mozzarella en basilicum

Mafaldine ai pachino, mozzarella e basilico - Pastagerecht - 4 personen

Mafaldine met cherrytomaat, mozzarella en basilicum

Al komen de cherrytomaten dan oorspronkelijk uit Nederland, de Italiaanse keuken maakt er gretig gebruik van: Ze zijn handig te bereiden, blijven lang goed, presenteren prachtig en hebben, zowel rauw als verwarmd, een zeer prettige smaak. I in dit recept kunnen de cherrytomaatjes in principe ook rauw worden verwerkt; wij hebben ervoor gekozen ze iets te karamelliseren.

Voorbereiding:
Zet een pan met zout water op. Pasta "zwemt" graag, dus neem ruim water. Snij de cherrytomaatjes in vier partjes. Was de basilicum en pluk een stuk of 15 niet te grote blaadjes eraf. Snij de mozzarella in blokjes.

Bereiding:
Doe een scheut olijfolie in een kleine koekenpan en verhit deze licht. Gooi de partjes tomaat erbij en fruit deze voorzichtig aan. Doe er wat zout en peper uit de molen over. Laat afkoelen. Kook de pasta tot deze beetgaar is. Giet af. Doe de mozzarellablokjes, de tomaatjes en een flinke scheut verse olijfolie in een kom, samen met de pasta. Schep snel door elkaar. De mozzarella zal iets gaan smelten. Doe de pasta op de borden en laat de basilicumblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.

 VegetarischDit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant 

Ingrediënten

Maak een keuze:

450 gram Mafaldine
450 gram Andere droge pasta

En verder:

2 stuk(s)
€ 3,65
300 gram Cherrytomaatjes
1 Basilicum
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout en peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet