Recept van Mats - Lendesteakje in Japanse marinade lendesteak

Grillen op z'n Oosters - Barbecuerecept - 4 personen

Lendesteakje in Japanse marinade  lendesteak

Benodigdheden voor
4 personen:

800 g lendesteakjes   Keukengerei:
6 el. lichte Japanse sojasaus   BBQ of grillplaat
1 el. suiker   Aluminiumfolie
1 el. vers geraspte gember    
1 tn. knoflook uit de pers    
2 el. rijstazijn    
4 el. olijfolie    
1 el. paprika    
    peper&zout    

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en marineer het vlees daarin, minstens een uur. Haal het vlees minstens 10 minuten voor gebruik uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen. Bak het vlees op een grillplaat, een tepanyaki-plaat of op de barbecue. Serveer met haricots verts en yakitori saus. Klaar!

Serveertip:

Voor de begeleidende drank zijn wij geneigd u de kant van de sake op te duwen. Niet iedereen is echter liefhebber van deze specifieke smaak, zeker bij het eten. Als alternatief een goede raad: Neem een biertje of een simpel landwijntje, spendeer geen kapitaal. De combinatie van soja en wijn is het niet echt waard.

Ingrediënten