Recept van Mats - Lamszadel in kruidenkorst

Stoere kost - Hoofdgerecht - 4 personen

Lamszadel in kruidenkorst

Lamszadel uit de oven, altijd een festijn. Hier een redelijk simpel receptje. Let op: in dit recept worden kruiden verwerkt die zacht blad hebben. Veelal ziet men met lamsvlees mengsels met rozemarijn, tijm, salie en andere kruiden met een veel stugger blad. Deze kruiden zijn niet alleen slecht te kauwen (stroef in de mond) maar ook nog eens zwaar te verteren. Let er dus mee op. Dat soort kruiden kunt u beter verwerken als u ze aan het einde van de cuisson kunt verwijderen, zoals in een bouquet.

Mats eet smakelijk

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 650g
€ 29,35
1 stuk(s)
per 800g
€ 33,35
800 gram Lamszadel

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,25
3 el. Eekhoorntjesbrood (gedroogd)
2 tn. Knoflook
3 el. Room
3 el. Runderbouillon
3 el. Olijfolie
2 el. Vers gehakte peterselie
2 el. Vers gehakte koriander
1 el. Vers gehakte kervel
2 Uien
3 el. Paneermeel
3 el. Boter
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Braadslee

Stap voor stap

Lamszadel in kruidenkorst

Doe de paddestoelen in een kommetje.

Lamszadel in kruidenkorst

Doe de room erbij.

Lamszadel in kruidenkorst

Dan de bouillon.

Lamszadel in kruidenkorst

Hak de peterselie en voeg deze aan het mengsel toe.

Lamszadel in kruidenkorst

Doe hetzelfde met de koriander...

Lamszadel in kruidenkorst

...en de kervel. Mocht u geen verse kervel kunnen vinden, probeer dan een blikje.

Lamszadel in kruidenkorst

Nu het paneermeel erbij.

Lamszadel in kruidenkorst

Daarna de gesmolten boter.

Lamszadel in kruidenkorst

Roer het mengsel goed door elkaar en laat het minstens een uur rusten op kamertemperatuur.

Lamszadel in kruidenkorst

Verwarm de oven voor op 180° C. Kruid het vlees met meerdanvlees.nl vleeskruidenmix, zout en peper of met uw eigen kruidenmelange.

Lamszadel in kruidenkorst

Snij de knoflook in dunne plakjes en verdeel deze over het lamszadel.

Lamszadel in kruidenkorst

Leg het zadel in een ovenvaste schaal of bakblik. Als u met racks werkt, leg ze dan met de ruggengraat strak tegen elkaar. Giet de olijfolie erbij.

Lamszadel in kruidenkorst

Lepel het kruidenmengsel voorzichtig op het zadel...

Lamszadel in kruidenkorst

...en verdeel gelijkmatig. Een kap van ongeveer 1 cm dikte is wat we graag willen bereiken.

Lamszadel in kruidenkorst

Zet het geheel in de oven en bak in 55-65 minuten gaar. Kerntemperatuur = 58° C. Klaar!

Lamszadel in kruidenkorst

In zijn geheel, op een plank, met een trancheermes en -vork (zie afbeelding). Een spektakel!

Lamszadel in kruidenkorst

Een mooie Médoc, een Margaux, of een Vin de Pays de la Principauté d'Orange (zeer toepasselijk). Heerlijk.