Recept van Mats - Lamszadel in kruidenkorst
Stoere kost - Hoofdgerecht - 4 personen

Lamszadel uit de oven, altijd een festijn. Hier een redelijk simpel receptje. Let op: in dit recept worden kruiden verwerkt die zacht blad hebben. Veelal ziet men met lamsvlees mengsels met rozemarijn, tijm, salie en andere kruiden met een veel stugger blad. Deze kruiden zijn niet alleen slecht te kauwen (stroef in de mond) maar ook nog eens zwaar te verteren. Let er dus mee op. Dat soort kruiden kunt u beter verwerken als u ze aan het einde van de cuisson kunt verwijderen, zoals in een bouquet.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
1 stuk(s) |
per 650g
|
€ 30,40 | |
1 stuk(s) |
per 800g
|
€ 30,30 | |
800 gram | Lamszadel | ||
En verder: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
3 el. | Eekhoorntjesbrood (gedroogd) | ||
2 tn. | Knoflook | ||
3 el. | Room | ||
3 el. | Runderbouillon | ||
3 el. | Olijfolie | ||
2 el. | Vers gehakte peterselie | ||
2 el. | Vers gehakte koriander | ||
1 el. | Vers gehakte kervel | ||
2 | Uien | ||
3 el. | Paneermeel | ||
3 el. | Boter | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Oven | |||
Braadslee |
Stap voor stap

Doe de paddestoelen in een kommetje.

Doe de room erbij.

Dan de bouillon.

Hak de peterselie en voeg deze aan het mengsel toe.

Doe hetzelfde met de koriander...

...en de kervel. Mocht u geen verse kervel kunnen vinden, probeer dan een blikje.

Nu het paneermeel erbij.

Daarna de gesmolten boter.

Roer het mengsel goed door elkaar en laat het minstens een uur rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180° C. Kruid het vlees met meerdanvlees.nl vleeskruidenmix, zout en peper of met uw eigen kruidenmelange.

Snij de knoflook in dunne plakjes en verdeel deze over het lamszadel.

Leg het zadel in een ovenvaste schaal of bakblik. Als u met racks werkt, leg ze dan met de ruggengraat strak tegen elkaar. Giet de olijfolie erbij.

Lepel het kruidenmengsel voorzichtig op het zadel...

...en verdeel gelijkmatig. Een kap van ongeveer 1 cm dikte is wat we graag willen bereiken.

In zijn geheel, op een plank, met een trancheermes en -vork (zie afbeelding). Een spektakel!

Een mooie Médoc, een Margaux, of een Vin de Pays de la Principauté d'Orange (zeer toepasselijk). Heerlijk.