Recept van Erik - Lamsschouder uit de oven

Een lekker ouderwets recept - Hoofdgerecht - 4 personen

Lamsschouder uit de oven

Lamsvlees. Vooral in de lente erg populair. In Australië en Nieuw-Zeeland is het lente wanneer het bij ons herfst is, dus dat is dan weer mooi meegenomen. Lamsvlees is erg mild van smaak. Sommigen beweren dat het erg sterk smaakt maar dat valt reuze mee. Het heeft een lekkere, boterachtige smaak over zich. Een hele schouder van een lam is een echt festijn. In de oven gebraden of langzaam gegaard op uw Weber® of in uw Green Egg® - kostelijk!

Erik eet smakelijk

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1200g
€ 22,75
3 Sjalot
1 Winterpeen
3 stengels Bleekselderij
naar behoeven Olijfolie
1 Kleine venkel
3 tn. Knoflook
naar smaak Peper
1 takje Verse rozemarijn
1 takje Verse tijm
1 stuk(s)
€ 1,30
5 blaadjes Laurier
naar smaak Zout
8 Gepelde tomaten
½ glas Witte wijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadslee
Oven

Stap voor stap

Lamsschouder uit de oven

Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de groenten in niet al te grote stukken. Laat de knoflooktenen heel maar kneus ze wel een beetje. Was de kruiden.

Lamsschouder uit de oven

Doe de groenten in een grote braadslee.

Lamsschouder uit de oven

Breek de kruiden en verdeel deze regelmatig over de groenten. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten, wat zout en peper, en dan de wijn.

Lamsschouder uit de oven

Schik de tomaten in de hoeken van de braadslee. Kruid het vlees met meerdanvlees.nl kruidenmix of met peper en zout, smeer de bovenkant in met olijfolie en leg het in de braadslee. Zet de braadslee in de oven en braad het vlees 15 minuten op 200° C.

Lamsschouder uit de oven

Breng de temperatuur terug naar 120° C. Haal de braadslee uit de oven.

Lamsschouder uit de oven

Dek hem stevig af met aluminiumfolie. Nu kan de braadslee terug in de oven om ca. 3,5 uur te garen. Elk half uur arroseert u de schouder door met een lepel wat kookvocht over de schouder te gieten en daarna de braadslee weer af te sluiten.

Lamsschouder uit de oven

Na 3,5 uur is de schouder gaar en zijn alle aroma's van de groenten, de kruiden en het vlees mooi in elkaar overgelopen om een perfecte harmonie te vormen.

Serveertip:

Lamsschouder uit de oven

Snij de schouder in dunne plakjes en serveer deze met de gestoofde groenten en de saus. Heerlijk met een rijke aardappelpuree.

Wijntip:

Lamsschouder uit de oven

Wij gaan voor een Australische: een mooie Shiraz uit New South Wales (Orange).