Recept van Yvonne - Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen

Kardoen, een heerlijke wintergroente. Echt het proberen waard. - Hoofdgerecht - 4 personen

Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen

Voorbereiding

  • Week de bulgur 5 minuten in ruim koud water,
  • giet af,
  • laat goed uitlekken (beter nog: druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit).
  • Meng de bulgur met de geraspte ui,  het pimentpoeder, het kaneel en de paprika.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kneed alles tot een stevig deeg.
  • Voeg nu het gehakt en de verse kruiden toe.
  • Daarna de olijfolie.
  • Kneed alles goed door elkaar en vorm er ballen van die iets in een punt uitlopen.

Bereiding
 Frituur de vleesballetjes in 3 minuten goudbruin in olijfolie. Klaar!

Serveertip
Serveer met kardoenflan en garneer af met een cactusvijgje.

Wijntip
Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt

Ingrediënten

Voor de köfte:

400 gram
per 1000g
€ 19,05
250 gram Bulgur
1 Middelgrote geraspte ui
½ tl. Pimentpoeder
1 tl. Kaneel
2 tl. Paprikapoeder
2 el. Vers gehakte munt
2 el. Vers gehakte peterselie
2 el. Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen

Garnituur:

150g p.p Kardoenflan (klik voor recept)
1 Cactusvijg
Producten