Recept van Yvonne - Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen
Kardoen, een heerlijke wintergroente. Echt het proberen waard. - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding
- Week de bulgur 5 minuten in ruim koud water,
- giet af,
- laat goed uitlekken (beter nog: druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit).
- Meng de bulgur met de geraspte ui, het pimentpoeder, het kaneel en de paprika.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kneed alles tot een stevig deeg.
- Voeg nu het gehakt en de verse kruiden toe.
- Daarna de olijfolie.
- Kneed alles goed door elkaar en vorm er ballen van die iets in een punt uitlopen.
Bereiding
Frituur de vleesballetjes in 3 minuten goudbruin in olijfolie. Klaar!
Serveertip
Serveer met kardoenflan en garneer af met een cactusvijgje.
Wijntip
Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt
Ingrediënten
Voor de köfte: |
|||
400 gram |
per 1000g
|
€ 20,75 | |
250 gram | Bulgur | ||
1 | Middelgrote geraspte ui | ||
½ tl. | Pimentpoeder | ||
1 tl. | Kaneel | ||
2 tl. | Paprikapoeder | ||
2 el. | Vers gehakte munt | ||
2 el. | Vers gehakte peterselie | ||
2 el. | Olijfolie | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
Garnituur: |
|||
150g p.p | Kardoenflan (klik voor recept) | ||
1 | Cactusvijg | ||