Recept van Mats - Knolselderijpuree

Lekker bij gegrild vlees - Bijgerecht - 4 personen

Knolselderijpuree

 Heerlijke garnituur bij tal van prachtige gerechten, en doodsimpel te maken!

Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm. Kook deze gaar in runderbouillon of water en giet ze af. Pureer ze met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook. Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig. Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree. Mocht u de puree iets steviger willen, vermeng hem dan met aardappelpuree (zie recept). Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

1 Knolselderij
50 ml Room
1 Boter
1 Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet
Staafmixer