Recept van Mats - Knolselderijpuree

Lekker bij gegrild vlees - Bijgerecht - 4 personen

Knolselderijpuree

 Heerlijke garnituur bij tal van prachtige gerechten, en doodsimpel te maken!

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:       Keukenbenodigdheden:
4   knolselderij   Vergiet
2 l runderbouillon of water   Staafmixer
50 g. room    
    boter    
    zout    

Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm. Kook deze gaar in runderbouillon of water en giet ze af. Pureer ze met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook. Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig. Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree. Klaar!

Ingrediënten