Recept van Yvonne - Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Lekker makkelijk! - Hoofdgerecht - 4 personen

Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Benodigdheden voor 4 personen :

4   kipfilets   Keukengerei :
4   grote aardappels   Barbecue of grillplaat
5   takjes verse rozemarijn   Bakplaat
500 g gemengde veldsla   Oven
    olijfolie   Aluminiumfolie
    azijn    
3 tn. verse knoflook    
    zout&peper    

Voorbereiding:
Kruid de filets en smeer ze in met wat olie. Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding). Snijd de aardappels grof in stukken.

Bereiding:
Giet een flinke scheut olie op een bakplaat. Leg de aardappelstukken erop. Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels. Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen. 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden. Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C). Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie.

Serveertip:
Maak de veldsla aan met olie en azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.

Ingrediënten