Recept van Yvonne - Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Lekker makkelijk! - Hoofdgerecht - 4 personen

Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Voorbereiding:
Als u gekozen heeft voor ongekruid vlees, kruid de filets damn naar smaak met onze kruidenmix, met zout en peper of met u eigen rub. Smeer ze in met wat olie. Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding). Snijd de aardappels grof in stukken.

Bereiding:
Giet een flinke scheut olie op een bakplaat. Leg de aardappelstukken erop. Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels. Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen. 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden. Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C). Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie.

Serveertip:
Maak de veldsla aan met olie en azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 100g
€ 2,00
4 x 200 gram
€ 4,90
4 x 200 gram
€ 4,65
8 stuk(s)
per 100g
€ 1,60

En verder:

4 Grote aardappels
5 takjes Rozemarijn
500 gram Gemengde veldsla
1 Olijfolie
naar behoeven Zout en peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
naar smaak Azijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat
Barbecuegereedschap
Zilverpapier