Recept van Erik - Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 300g
€ 20,55
400 g Hazenpeper zelfgemaakte (klik voor recept) of
400 g
per 2500g
€ 63,15
50 g
Vet spek zonder zwoerd
per 1100g
naar behoeven Geklaarde boter
1 stuk(s)
€ 1,30

Garnituur:

. Knolselderijpuree (klik voor recept)
. Polenta van kastanjemeel (klik voor recept)
. Rodekool (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vleespen 4
Koekenpan
Aluminiumfolie

Stap voor stap

Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool

Omdat de punt van de hazenfilet veel dunner is dan de rest van het stuk, is het zaak deze op te vouwen zodat hij gelijk met de rest kan garen en niet te droog wordt. Nog beter is het om dit staartstuk even te larderen (= aan de binnenkant voorzien van een beetje extra vet). Hiervoor gaan we als volgt te werk: snij een dun plakje vet spek, leg het op de staart van de hazenfilet, vouw de staart naar boven en zet vast met een vleespennetje. Nu heeft u mooie, egaal dikke filets.

Voorbereidingen:

  • Maak een lekkere hazenpeper, liefst de dag van tevoren, zoals in ons recept of gebruik onze kant-en-klare variant.
  • Ook de rode kool en de selderijpuree kunt u van tevoren maken.
  • De polenta is toch wel het lekkerst als u deze "à la minute" maakt.
  • Zorg dat alles goed warm is en klaar om op te dienen als u aan het braden van het vlees begint. Hazenfilet heeft maar heel korte tijd nodig om te garen.
  • Laat de hazenfilets op kamertemperatuur komen. Kruid ze met onze kruidenmix of met peper en zout.

Bereiding:

  • Laat geklaarde boter in een koekenpan smelten en gloeiend heet worden.
  • Braad de hazenfilets hierin aan en matig het vuur.
  • Gaar de filets in 5-6 minuten.
  • Verwijder de vleespennen.
  • Leg ze weg in aluminiumfolie om 6 minuten door te rijpen.
  • Ondertussen kunt u aan uw bordopmaak beginnen.

Serveertip:

Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool

Trancheer de filets voor om ze nog mooier te laten ogen.

Wijntip:

Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool

Een mooie Médoc, een Margaux, of een Vin de Pays de la Principauté d'Orange (zeer toepasselijk). Heerlijk.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.