Recept van Mats - Giant Kennedy Steak

Probeer deze grappige Kennedysteak eens - Hoofdgerecht - 4 personen

Giant Kennedy Steak

Leuk om eens een keertje van het gewone pad af te wijken en eens geen gehaktballen te maken. Probeer deze grappige Kennedy Steak eens.

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten      
800 g rundergehakt  
2   grote witte uien  
3 el. tomatenketchup  
½ tl. cajunkruiden  
    paneermeel  
    boter  
1   ei  
    zout & peper  

Cajun

Met Cajun wordt een deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana bedoeld, die oorspronkelijk uit de voormalige Franse kolonie Acadië in Canada stamt. De keuken van de Cajun kent zowel Franse als Creoolse invloeden en is door de invloed van de Amerikaanse cultuur inmiddels sterk verwaterd. Ook over de juiste samenstelling van de vaak als "origineel" verkochte kruidenmix Cajun zijn de meningen sterk verdeeld. Bij redelijke benadering kan worden aangenomen dat de Cajunmix in ieder geval de volgende ingrediënten bevat:

  • zout
  • chilipoeder
  • paprika
  • uipoeder
  • zwarte peper
  • gedroogde basilicum
  • gedoogde oregano
  • Korianderpoeder
  • cayennepeper
  • gedroogde tijm
  • kummel
  • witte peper

Voorbereiding:

Stap 1:
Kruid het gehakt met zout en peper. Geen ei of andere bestanddelen toevoegen! Maak van het gehakt 4 ballen van 2 ons.

Snij de uien in fijne reepjes en stoof ze in wat boter tot ze gaar zijn. Voeg de cajunkruiden en de ketchup toe, roer nog een paar keer goed om. 

Stap 2:
Vorm van de gehaktballen platte steaks.

Stap 3:
Paneer deze als schnitzels. 

Bereiding:

Stap 4:
Bak de steaks in boter in een koekenpan goudbruin aan beide zijden en gaar ze 8 minuten na tot ze binnenin helemaal gaar zijn (kerntemperatuur 65° C)

Serveertip:
Serveer met de cajunuien. Erg lekker met een gestoofde raap in volkorenbechamel (zie afbeelding).

Wijntip:
Een Zinfandel uit Napa Valley, what else? Oh of een biertje natuurlijk! Een Miller's of een Budweiser. Yeah!

 

 

Ingrediënten