Recept van Mats - Gevulde ui

Knots van een ui met gehakt - Hoofdgerecht - 4 personen

Gevulde ui

Mats eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 400g
€ 3,65
400 gram
per 1000g
€ 19,05
1 stuk(s)
per 400g
€ 4,65
400 gram
per 1100g
€ 9,50

En verder:

4-16 Uien - zie stap 1
1 bosje Verse koriander
200 gram Kajmak of crème fraîche
300 gram Gekookte kikkererwten
1 scheutje Olijfolie
1 tl. Ras el hanout
naar smaak zout en peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal

Stap voor stap

Stap 1:

U kunt hier verschillende uien voor gebruiken. Hoe groter, hoe beter. Op de afbeelding ziet u een ui met een diameter van 15 cm. Met zo'n gevaarte heeft u aan 1 ui per persoon meer dan genoeg. Kleinere uien kan natuurlijk ook, het is eigenlijk alleen maar meer werk .

  • Pel de uien en snijd de bovenkant eraf
  • Haal met een mesje of een lepel het binnenste uit de ui en hak dit fijn.

Stap 2:

  • Kook de uien in ruim, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Let er wel op dat ze niet uit elkaar vallen en ook niet te slap worden.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pannetje en zet hierin de uisnippers aan tot ze glazig worden. Hou apart
  • Meng met het gehakt met de ongeveer de helft van de gehakte ui, ras el hanout, gehakte koriander en de kikkererwten.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper

Stap 3:

  • Vul de uien met het gehakt en druk goed aan
  • Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een dikke lepel kajmak of crème fraîche
  • Bak de gevulde uien in de oven op 140-160 garden in circa 60 minuten tot de vulling gaar is en de kajmak goudbruin kleurt. Gaat dat laatste  te snel - afdekken met aluminiumfolie. Klaar!