Recept van Mats - Gevulde ui

Knots van een ui met lamsgehakt - Hoofdgerecht - 4 personen

Gevulde ui

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:       Keukengerei:
400 g lamsgehakt   Ovenschaal
4-16   uien (hoeveelheid: zie stap 1)    
  1 bosje verse koriander    
200 g kajmak yoghurt    
300 g gekookte kikkererwten  
1   scheutje olijfolie  
1 tl. ras el hanout    
    zout en peper uit de molen    

Stap 1:
U kunt hier verschillende uien voor gebruiken. Hoe groter, hoe beter. Op de afbeelding ziet u een ui met een diameter van 1cm. Met zo'n gevaarte heeft u aan 1 ui per persoon meer dan genoeg. Kleinere uien kan natuurlijk ook, het is eigenlijk alleen maar meer werk .Pel de uien en snijd de bovenkant eraf. Haal met een mesje of een lepel het binnenste uit de ui en hak dit fijn.

Stap 2:
Kook de uien in ruim, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Let er wel op dat ze niet uit elkaar vallen en ook niet te slap worden.

Stap 3:
Giet een scheutje olijfolie in een pannetje en zet hierin de uisnippers aan tot ze glazig worden. Hou apart.

Stap 4:
Meng met het lamsgehakt met de ongeveer de helft van de gehakte ui, ras el hanout, gehakte koriander en de kikkererwten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Stap 5:
Vul de uien met het gehakt en druk goed aan. Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een dikke lepel kajmak of crème fraîche. Bak de gevulde uien in de oven in circa 30 minuten tot de vulling gaar is en de kajmak goudbruinkleurt. Klaar!

Ingrediënten