Recept van Erik - Gevulde varkensbuik, koud geserveerd

Een 'restje' met allure - Voorgerecht - 4 personen

Gevulde varkensbuik, koud geserveerd

Lekker om zelf een keer mee aan de gang te gaan: een hele varkensbuik. Dagenlang smullen van een zalig stuk vlees. Wij hebben het op twee manieren bereid. De eerste keer warm. Toen hielden we nog aardig wat over. Daarom dit koude recept bedacht.

Klik hier voor het warme recept.

Bereiding:
Snij de rollade in flinterdunne plakjes. Meng alle andere ingrediénten behalve de peterselie tot een glad sausje. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip:
Maak een  "spiegel" van de saus op platte borden door een schep saus met een pollepel op de borden te doen en vervolgens met een platte hand onder op het bord te slaan tot de saus mooi vlak verdeeld is.. Dresseer de plakjes vlees op de borden en garneer af met peterselie. Klaar!

Wijntip:
Een mooie wijn. Een witte Bourgogne, bijvoorbeeld.

Ingrediënten

400 gram Varkensbuikrollade (klik voor recpet)
2 el. Mosterd
2 el. Mayonaise (klik voor recept)
1 el. Lauw water
1 el. Honing
naar behoeven Gehakte peterselie
1 el. Witte wijn
naar smaak Zout en witte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Snijmachine