Recept van Erik - Gesauteerde gamba's met knoflook en peterselie

Voorgerecht - 4 personen

Gesauteerde gamba's met knoflook en peterselie

Een lekker voorafje. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst. 

knoflookpers

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 gamba's per persoon
per 1000g
€ 25,95
8 gamba's per persoon
per 1000g
€ 20,75
6 gamba's per persoon
per 1000g
€ 22,45

En verder:

naar behoeven Olijfolie
3 el. droge witte wijn
4 tn. Knoflook
naar behoeven Peterselie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan .

Stap voor stap

Bereiding

Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Pel indien nodig de gamba's ook. Hak de peterselie (aan de grove kant). Zet een koekenpan, liefst zonder antiaanbaklaag, op het vuur en laat deze gloeiend heet worden. Wrijf de gamba's licht in met olijfolie. Doe ze in de pan. Draai ze na een seconde of 15 om. Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel). Temper de warmte bron ietsjes. Roer het geheel om tot de gamba's gaar zijn (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van). Blus af met de witte wijn en laat deze even indampen. Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!

Serveertip

Gesauteerde gamba's met knoflook en peterselie

Echt lekker wordt het, als u de bakolie niet gebruikt op de borden. Zeef de knoflook en de peterselie eruit, en vervang de olie op de borden met rauwe extra vergine olijfolie bij voorkeur uit Noord-Italië).  Een klein beetje risotto met tomaat is lekker erbij.

Wijntip

Gesauteerde gamba's met knoflook en peterselie

Een droge witte wijn (bijvoorbeeld een Falanghina) of een rosé (Tavel). IJskoud. 

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .