Recept van Erik - Gepocheerde Zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Gepocheerde Zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Niet zo weg van gebakken vis? Zeewolffilet leent zich ook uitstekend voor pocheren. Dit weergaloze recept. Dit recept heeft meegedaan aan het spraakmakende programma "Komen Eten" van SBS. Sterker nog, met dit recept heeft de kandidaat de week gewonnen!

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 100g
€ 3,70
2 Gehakte sjalotten
3 Kleine pastinaken
100 ml Droge witte wijn
200 ml Visbouillon (klik voor recept)
300 ml Room
naar behoeven Crème fraîche
een paar Zwarte peperkorrels
naar behoeven1 Boter
100 mg Saffraanpoeder
enkele blaadjes Laurier
1 Witte-wijnazijn
1 mespunt Maanzaad
naar smaak Zout & peper uit de molen

Eventueel:

1 per persoon Oyster leaf
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Chinoise
Sauteuse

Stap voor stap

Voorbereiding:

Was de pastinaken en schil ze met de dunschiller. Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan. Snij deze op de breedte van tagliatelle. Kruid de zeewolffilets met peper en zout. Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten en blus meteen af met de wijn. Laat iets inkoken. Voeg de visbouillon toe met wat azijn, laurier en peper. Breng aan de kook. Bereiding: Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter. Blus af met wat wijn en laat indampen. Voeg een minuut of 5 voor het serveren wat slagroom toe voor een gladde saus.

Bereiding:

Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter. Blus af met wat wijn en laat indampen. Voeg een minuut of 5 voor het serveren de crème fraîche toe voor een smeuïg geheel. Kruid intussen de zeewolffilets met peper en zout. Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden. Haal de vis uit de pan. Laat de bouillon op hoog vuur iets inkoken, passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op. Doe de overige slagroom erbij. Voeg de saffraan toe, laat reduceren en breng op smaak.

Serveertip:

Gepocheerde Zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Maak op diepe borden een spiegel van de saus (bedek de bodem helemaal met een dunne laag). Garneer de pastinaaktagliatelle af met maanzaad en drapeer deze op de borden. Neem de filets op de pastinaak. Garneer af met een oyster leaf. Klaar!

Wijntip:

Gepocheerde Zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Een mooie, ronde, iets vettige witte wijn. Niet te fruitig. Een Casale Marchese uit Frascati past goed.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.