Recept van Erik - Gepocheerde zeewolffilet met courgette en San Marzanotomaat

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Gepocheerde zeewolffilet met courgette en San Marzanotomaat

Tourneren
Het in gelijkvormige, meestal ovale, stukken snijden van groenten (bijvoorbeeld aardappelen, komkommer, courgette, worteltjes of meiknolletjes). Tourneren wordt gedaan om het gerecht een speelser effect te geven én om ervoor te zorgen dat alles zoveel mogelijk gelijktijdig gaar wordt. Tourneren gaat het beste met een speciaal tourneermesje. Een ouderwets aardappelschilmesje doet echter ook wonderen.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
2 blaadjes Loempiadeeg of filodeeg
1 scheutje Witte wijn
naar smaak Zout & peper uit de molen
250 ml Visbouillon (klik voor recept)
100 mg Saffraanpoeder
1 Sjalot
4 st. San-Marzanotomaat
6 Zwarte-peperkorrels
paar takjes Peterselie
2 Courgettes
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse

Stap voor stap

Voorbereiding:

Kook de tomaten een minuut of twee in water. Haal ze uit de pan en laat ze schrikken in zo koud mogelijk water. Hierna kunt u gemakkelijk de schil van de tomaten halen. Stoof de tomaten vervolgens in wat boter heel langzaam gaar. Voeg wat zout toe voor de smaak. Mocht u geen verse San Marzano's kunnen bemachtigen, kies dan voor blik. Stoof deze op dezelfde manier gaar.

Snij de loempiavellen in twee gelijke helften en frituur alle vier velletjes in de friteuse tot ze goudgeel zijn. Doe er een beetje zout op en laat ze uitlekken op keukenpapier

Tourneer de aardappelen, kook ze.

Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten en blus meteen af met de wijn. Laat iets inkoken. Voeg de visbouillon toe met de saffraan, de peper en de koriander. Breng aan de kook.

Halveer de courgette, snij ragdunne plakjes en stoof deze zachtjes in boter. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Hou warm.

 

Bereiding:

Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden. Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op hete borden, bovenop de courgettes en de tomaat. Maak de aardappelen met wat gesmolten boter en gehakte peterselie. Laat de bouillon op hoog vuur iets inkoken, passeer hem door een zeef en zet weer op. Sla er met een garde een paar klontjes boter doorheen. Giet deze saus over de filets. Leg als laatste de krokante loempiadeegbladen op de vis. Klaar!

 

Wijntip:

Gepocheerde zeewolffilet met courgette en San Marzanotomaat

Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.