Recept van Erik - Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 2 personen

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

We zien hem niet vaak bij de visboer en toch is de rog een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. De Fransen zijn er gek op: in de betere restaurants staat "aile de raie" regelmatig op de kaart. De truc met rogvleugel is de cuisson: iets te lang in de pan en het vlees verliest vocht en valt uit elkaar. Dat is te allen tijde te vermijden. Ook op de barbecue heeft de rogvleugel zich sinds jaar en dag bewezen. Doen!

.

.

erik eet smakelijk

Ingrediënten

2 x 200 gram Rogvleugel

Pocheervocht:

250 ml Visfumet (klik voor recept)
1 Sjalot (grof gesnipperd)
flinke scheut Witte wijn
10 korrels Korianderzaad
6 Jeneverbessen
1 blaadjes Laurier
100 ml Room

Saus:

10 Kappertjebessen
15-20 Strookjes ingeweckte rode paprika

Garnituur:

4 Wortel
2 stengels Bleekselderij
2 Vastkokende aardappels
4-6 Peultjes
4-6 stronkjes Romanesco

En verder:

1 Boter
naar smaak Zout & peper uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Stoomschaal
Sauteuse
Magnetron

Stap voor stap

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

Voorbereiding:
Verwijder de huid en de harde delen op de huid van de rog. Snij, indien nodig, de rogvleugel in gelijke porties. Kruid met zout en peper. Snij de garnituur op maat.

Bereiding:
Stoom de garnituur beetgaar in de magnetron of een stoompan. Kruid met zout en peper. Hou warm.

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes
  • Doe de visfumet, de wijn de gesnipperde sjalot en de kruiden in een pan en breng aan de kook.
  • Leg de rogvleugels in de pan en houdt tegen de kook aan.
  • Pocheer de vis 3-4 minuten per zijde.
  • Haal de rogvleugel uit de pan en hou warm.

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes
  • Reduceer het pocheervocht tot een paar eetlepels vocht over zijn
  • Zeef het vocht en giet het over in een sauteuse
  • Voeg de room toe, vervolgens de kappertjesbessen en de strookjes rode paprika.
  • Laat inkoken tot een vrij dikke saus overblijft. Klaar!

Serveertip

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

Maak een bedje van de garnituur, leg de rogvleugel erop en lepel wat saus over de vis. Bij dit gerecht is een salade van frisé met een lekkere ouderwetse vinaigrette erg op zijn plaats.

Wijntip

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

Een Soave. Zeer de moeite waard als extra smaakdimensie en ook nog eens zeer redelijk geprijsd