Recept van Mats - Gegrilde barbecueshashlick, gevulde aardappel met mascarpone
Top, eenvoudig en superlekker - Barbecuerecept - 4 personen

Bereiding van de aardappels:
-
Meng de mascarpone met de fijngehakte verse bieslook en breng op smaak met wat zout.
-
Kook de aardappels in ruim zout water tot ze gaar zijn.
-
Steek met een appelboor tot ongeveer halverwege de hoogte gaatjes in de aardappels en leg het uitgestoken gedeelten aan de kant.
-
Vul de uithollingen met het mengsel van mascarpone.
-
Gebruik eventueel de uitgestoken gedeelten later voor de versiering van uw bord (zie afbeelding).
Bereiding van het vlees:
Braad het vlees naar smaak medium op een niet al te hete grill. Het vlees moet de kans krijgen mooi te garen en niet teveel van zijn sappen te verliezen. Klaar!
Serveertip:
Serveer met ratatouille. Klik hier voor het recept.
Wijntip:
Een mooie volle rode wijn.
Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
12 stuks |
per 2400g
|
€ 49,75 | |
Voor de gevulde aardappels: |
|||
6 | Grote vastkokende aardappels | ||
250 ml |
|
€ 7,15 | |
naar behoeven | Bieslook | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Appelboor | |||
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat |