Recept van Erik - Gevulde visfilets met dragon

Recept met een ster - Filets de plie à l'estragon - Hoofdgerecht - 4 personen

Gevulde visfilets met dragon

Verras uw tafelgenoten met een staaltje culinaire verfijning. Zoals meestal lijkt het allemaal moeilijker dan het is.

Erik

 

Ingrediënten

Maak uw keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,55
600 g Scholfilet

En verder:

200 ml Room
2 el. Versgehakte peterselie
200 ml Witte wijn
1 el. Versgehakte dragon
1, gesplitst Ei
200 ml Visfond (klik voor recept)
3 el. Citroensap
1 Sjalot
1 bl. Laurier
4 Korrels zwarte peper
naar behoeven Bladselderij
naar behoeven Zout
naar behoeven Boter
naar behoeven Bloem
naar behoeven Peterselie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine
Zeef

Stap voor stap

Gevulde visfilets met dragon
  • Controleer de filets goed op graatjes en overgebleven vel.
  • Snij er mooie evenwijdige stroken van. Wat afvalt houdt u apart.

Gevulde visfilets met dragon

Doe de overgebleven vis samen met het eiwit, de helft van de room, de peterselie, de dragon en wat zout in de keukenmachine of blender en draai op hoge snelheid tot een fijn, glad mengsel.

Gevulde visfilets met dragon

Bestrijk hiermee de filets zo egaal mogelijk. Laat de randen vrij.

Gevulde visfilets met dragon

Rol de filets op.

Gevulde visfilets met dragon
  • Snij de sjalot en zet hem aan met wat boter.
  • Wanneer hij glazig is afblussen met witte wijn.
  • Citroensap, visfond, laurier, peperkorrels en bladselderij toevoegen.
  • Even op smaak brengen en iets inkoken.
  • Vervolgens warmtebron verminderen en de filetrolletjes voorzichtig in de bouillon leggen.

 

Gevulde visfilets met dragon
  • Pocheer de rolletjes 4 minuten.
  • Haal ze uit de bouillon en hou ze apart warm.
  • Zeef de bouillon en kook zoveel als u nodig heeft voor een mooie saus in.
  • Bind de saus met een roux en maak af met de rest van de room.
  • Haal de saus nu van het vuur en monteer met de eidooier. Daarvoor gaat u zo te werk:
  • Roer de eidooier los in een apart kommetje.
  • Voeg 1 el. saus aan de dooier toe. Roer goed om.
  • Voeg dit mengsel nu bij de saus en roer stevig om met een garde. Klaar!

Wijntip:

Gevulde visfilets met dragon

Een Pouilly Fumé of een mooie Champagne.

  HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.