Recept van Mats - Ceasar's Salad-variatie
met gamba's en bakbanaan - Maaltijdsalade - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
28 |
per 1000g
|
€ 25,95 | |
16 |
per 1000g
|
€ 20,75 | |
En verder: |
|||
2 | Plataan (bakbanaan) | ||
1 | IJsbergsla | ||
2 | Boterhammen | ||
2 | Aardappelen | ||
naar behoeven | Cajunkruiden | ||
1 | Rijstolie | ||
50ml | Mayonaise (klik voor recept) | ||
1 el. | Citroensap | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar smaak | Worcestershiresaus, ook wel Worcestersaus | ||
naar behoeven | Melk | ||
12 | Kappertjes | ||
naar behoeven | Verse knoflook | ||
naar smaak | Zout en peper uit de molen | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Knoflookpers | |||
Bamboestokken |
Stap voor stap
Voorbereiding

- Maak een dressing van de mayonaise, het citroensap, de worcestershiresaus en de melk
- Knijp er ¼ teentje knoflook bij in
- Flink wat zwarte peper uit de molen
- Meng goed door elkaar
- Voeg de kappertjes toe. Zoals u zult hebben gemerkt laten we bij dit recept de Parmezaanse kaas, die normaal prominent aanwezig is in de Ceasar salad-dressing, achterwege.
- Snij de korsten van het brood, snij het brood in blokjes en bak deze in olie tot ze mooi kleuren
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Plet een teentje knoflook en schep de croutons en de knoflook even door elkaar
- Voeg een snufje zout toe
- Vermeng nogmaals en verwijder de knoflook
- Kruid de gamba's met peper en zout
- Rijg ze aan barbecuespiezen
- Schil de bakbanaan, snij hem in plakjes en bak deze langzaam in olie tot ze gaar van binnen en krokant van buiten zijn
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Voeg nu wat cajunkruiden toe en schep de plakken door elkaar
- Was de sla en verklein de bladeren met de hand door te scheuren. Dat is beter dan snijden.
Bereiding:
- Grill de gamba's op een matige barbecue of grillplaat. Afhankelijk van de maat zal dit ongeveer 1-2,5 minuten per zijde in beslag nemen.
- Maak de sla aan met de dressing

- Leg de sla op de borden, strooi de croutons er overheen, leg de gamba's er bovenop. Garneer af met de plakjes bakbanaan. Klaar!
Wijntip:

Een frisse witte wijn. Een Savennières van de rechter Loireoever is mooi, bijvoorbeeld. Champagne kan ook goed.