Recept van Erik - Kastanjekroketjes met lardo

Recept met een ster: Frittelle di castagne con lardo al rosmarino - Voorgerecht - 8 personen

Kastanjekroketjes met lardo

Hoezo, de Italiaanse keuken is zo lekker simpel? Soms gaan ook zij aardig tekeer in de keuken. Dit is een prachtig recept voor een klein voorgerechtje. De smaken zijn enorm subtiel. Veel kun je er niet van op, dat is ook niet de bedoeling. Maar de harmonie van de smaakbeleving is iets om nooit meer te vergeten... 

Ingrediënten

2 el. Cacao
350 gram Kastanjes, gekookt
1 Ei
2 el. Tarwebloem
Naar behoeven
€ 33,75
2 el. Melk
naar behoeven Zout
Producten

Stap voor stap

Voorbereiding

Als u met verse kastanjes aan de slag wilt: Pel de harde bruine schil van de kastanjes. Kook ze in zout water tot ze zacht zijn. Pel nu de zachte velletjes van de kastanjes. Snij de lardo op een snijmachine in flinterdunne plakjes.

Bereiding - stap 1:

Kastanjekroketjes met lardo

Maak in de blender of keukenmachine een samenhangend mengsel van de kastanjes, de bloem, de cacao en het ei.

Stap 2

Kastanjekroketjes met lardo

Maak er met behulp van 2 lepels quenelles van. Lees hier hoe.

Stap 3

Kastanjekroketjes met lardo

Laat de quenelles voorzichtig in hete olijfolie glijden en frituur ze een minuutje of 3 tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Stap 4

Kastanjekroketjes met lardo

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Zie afbeelding. Een blaadje dragon is hierbij erg lekker.

Wijntip

Champagne, of - beter nog - Spumante, maar dan wel een goede brut.