Recept van Yvonne - Franse kastanjesoep

Een recept waar je 'vous' tegen zegt! - Voorgerecht - 8 personen

Franse kastanjesoep

Voorbreiding:
Hak de wortels in middelgrote stukjes. Was de bleekselderij en snij deze op, met blad en al. Pel de middelgrote uien en hak deze fijn. Maak de kleine ui schoon en steek de kruidnagelen erin. Hou 8 kastanjes achter de hand en hak deze fijn.

Bereiding:
Verhit boter in een braadpan of cocotte. Wacht tot het schuim wegtrekt en doe de groenten erbij. Stoof onder voortdurend roeren een minuut of tien. Voeg dan de wijn en de bouillon erbij.

Voeg de andere, samen met de ui met kruidnagel, bij de soep. 25 minuten laten pruttelen. Haal daarna de ui eruit en gooi deze weg. Pureer de soep met een staafmixer. Leng eventueel aan met nog wat bouillon. Breng op smaak met suiker zout en peper. Roer er op het laatst de Cognac en de créme fraîche doorheen. Klaar!

Serveren:
Verdeel de gehakte kastanjes over 8 diepe borden. Schep de kastanjesoep er overheen. 


 
HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner
.

Ingrediënten

3 Kruidnagelen
2 el. Boter
1 Kleine ui
750 g Gekookte, gepelde kastanjes
3 Winterpenen
3 stengels met blad Bleekselderij
1,5 l Runderbouillon (klik voor recept)
4 el. Cognac, Brandy of Vieux
2 Middelgrote uien
250 ml Créme fraîche
250 ml Droge witte wijn
naar behoeven Suiker, zout en peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Staafmixer