Recept van Yvonne - Fettuccine burro e salvia

Fettuccine met boter en salie - Pastagerecht - 4 personen

Fettuccine burro e salvia

Een heel geraffineerd receptje uit de Italiaanse keuken. Simpeler kan het haast niet. En de smaak is gewoonweg adembenemend verfijnd.

Ingrediënten:      
440 g fettuccine, liefst eigengemaakt (klik hier voor recept)  
100 g boter  
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano  
    zout & peper uit de molen  
 

Voorbereiding:

Maak eventueel de pasta zelf. Dit gerecht verdient dat. De smaak is zo subtiel dat een eigengemaakte pasta hierbij volledig tot zijn recht komt. Zet de boter op een heel zacht pitje op het vuur. Leg de salieblaadjes erbij en geef boven de boter één flinke draai aan de pepermolen. Laat het geheel een minuutje of 10 trekken. Zorg ervoor dat de boter gesmolten blijft maar zeker niet gaat bruinen. Kook ondertussen de pasta in ruim zout water.

Bereiding:

Giet de pasta af wanneer deze "al dente" (beetgaar) is en doe hem terug in de pan. Hou wat van de "acqua della pasta" (kookvocht) in een kommetje apart voor het geval dat de pasta gaat kleven. Voeg nu de boter toe. U mag de salieblaadjes verwijderen als u wilt - de smaak zit al in de boter en de blaadjes zelf zijn een beetje ruw in de mond. Wel ogen ze leuk, dus het is een kwestie van kiezen. Roer de pasta snel met een houten lepel door elkaar en serveer meteen.

Serveertip: 

Serveer met de geraspte kaas.

Wijntip: 

Wit, droog, koud, Italiaans. Het ligt een beetje aan uw eigen voorkeur. Dit gerecht verdraagt geen overheersende wijn, dus een wat lichtere, zoals een Falanghina, een Greco di Tufo, een Orvieto zou kunnen. Een "betere" Frascati ook. Enfin, zeker geen hout, en niet teveel fruit.

 

Ingrediënten