Recept van Yvonne - Pasta met crème van walnoten

Pastaalle noci - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met crème van walnoten

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken.

Bereiding:

  • Kook de pasta in ruim, zout water.
  • Breng in een koekenpan de room met de noten aan de kook.
  • Laat even indampen.
  • Voeg een minuut of 3 voordat de pasta gaar is de kaas toe aan de notensaus en haal van het vuur af.
  • Giet de pasta af en hou een beetje kookwater (acqua della pasta) achter.
  • Doe de pasta in een kom en voeg de notensaus toe.
  • Schep goed om.
  • Als de pasta te droog wordt kunt u wat kookwater toevoegen. Klaar!


Wijntip:
Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

500 gram Farfalle of andere pasta
5 el. Zeer fijn gemalen walnoot
200 ml Room
5 el. Geraspte Parmezaan of Grana Padano
naar smaak Zout & peper uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Rasp
Vergiet