Recept van Yvonne - Pasta met crème van walnoten

Farfalle alle noci - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met crème van walnoten

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken.

Benodigdheden voor 4 personen :

400 g farfalle   Keukenbenodigdheden:
5 el. walnoten, zeer fijn gemalen   rasp
250 ml room   vergiet
5 el. parmezaan, fijn geraspt    
    zout & peper    

Bereiding:

Kook de pasta in ruim, zout water. Breng in een koekenpan de room met de noten aan de kook. Laat even indampen. Voeg een minuut of 3 voordat de pasta gaar is de kaas toe aan de notensaus en haal van het vuur af. Giet de pasta af en hou een beetje kookwater (acqua della pasta) achter. Doe de pasta in een kom en voeg de notensaus toe. Schep goed om. Als de pasta te droog wordt kunt u wat kookwater toevoegen. Klaar!

 

Wat drinken we erbij?:
Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld
.

Ingrediënten