Recept van Yvonne - Pasta met crème van walnoten

Pasta alle noci - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met crème van walnoten

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken.

Ingrediënten

500 gram Farfalle of andere pasta
5 el. Zeer fijn gemalen walnoot
200 ml Room
5 el. Geraspte Parmezaan of Grana Padano
naar smaak Zout & peper uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Rasp
Vergiet
Hakmolen

Stap voor stap

Pasta met crème van walnoten

Weeg de pasta af.

Pasta met crème van walnoten

Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.

Pasta met crème van walnoten
  • Kook de pasta in ruim, zout water
  • Vlak voor het afgieten wat "acqua della pasta" (kookwater) achterhouden

Pasta met crème van walnoten

Afgieten

Ondertussen maken we de saus:

Pasta met crème van walnoten
  • Breng in een pannetje de room aan de kook
  • Laat even indampen

Pasta met crème van walnoten

Maal de noten fijn in een keukenmachine of hakmolen.

Pasta met crème van walnoten

Voeg deze bij de room.

Pasta met crème van walnoten
  • Rasp de kaas erbij in
  • Laat de saus verder indikken

Pasta met crème van walnoten

Voeg de saus bij de afgegoten paste en schep goed door elkaar. Wacht niet te lang met serveren, anders gaat het plakken. Gebeurt dat toch, gebruik dan wat kookvocht om het geheel weer "vlot te trekken".

Wijntip

Pasta met crème van walnoten

Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant