Recept van Yvonne - Eenpersoons kip- of kalkoenfiletrollade met zuurkoolpoffertjes

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept! - Hoofdgerecht - 6 personen

Eenpersoons kip- of kalkoenfiletrollade met zuurkoolpoffertjes

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

Voorbereiding:

  • Maal de zuurkoolstamppot fijn in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de bloem en de eieren toe en laat doordraaien tot een smeuïg geheel ontstaat.
  • Snij de kipfilets vanaf de punt overlangs bijna helemaal in en klap ze open zodat een ruitvorm ontstaat.
  • Kruid de filets rondom met zout en peper en rol ze op.
  • Bind de rollades op met rolladetouw.
  • Maak een mooie demi-glace saus 
  • Schil de raap (ramenas) en snij deze in repen.

Bereiding:

  • Bak de rollades rondom goudbruin in wat boter.
  • Leg ze nu in een cocotte of braadpan.
  • Giet de demi-glace saus erbij, leng eventueel aan met wat water en laat langzaam gaarstoven.
  • Stoof ondertussen in wat boter op een zacht vuurtje de ramenasrepen gaar.
  • Voeg naar behoeven een paar lepels water toe tegen het aanbranden.
  • Schep er op het laatste moment de mosterd doorheen.
  • Bak in een poffertjespan het zuurkooldeeg met wat boter tot knapperige, hartige poffertjes. Klaar!

Ingrediënten

Maak een keuze:

500 gram Eigengemaakt zuurkoolstamppot (klik voor recept)
500 gram
€ 17,60

Maak een keuze:

maak 6 filets van min. 100 gram
€ 4,60
6 stuk(s)
per 100g
€ 1,55
6 stuk(s)
per 100g
€ 1,75

En verder:

100 gram Bloem
2 Eieren
300 ml Demi-glacesaus (klik voor recept)
600 gram Winterrammenas
naar behoeven Boter
1 el. Grove mosterd
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine
Poffertjespan
Rolladetouw
Cocotte