Recept van Yvonne - Eenpersoons kipfiletrollade met zuurkoolpoffertjes

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept! - Hoofdgerecht - 6 personen

Eenpersoons kipfiletrollade met zuurkoolpoffertjes

Heeft u een restje stamppot zuurkool? Dan is dit uw recept!

Benodigdheden voor
6 personen:

Ingrediënten:       Keukengerei:
6   kipfilets   keukenmachine
500 g stamppot zuurkool   poffertjespan
100 g bloem   rolladetouw
2   eieren    
300 ml. demi-glace saus    
600 g raap (winterramenas)    
    boter    
1 el. grove mosterd    
    zout & peper uit de molen    
 

Winterramenas

De ramenas of rammenas (Raphanus sativus subsp. niger) is een plant uit de kruisbloemenfamilie, oorspronkelijk uit het oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied. Het is een zeer oud gewas en werd al 4000 v.Chr. door de Oude Egyptenaren geteeld. Er zijn door de jaren heen veel verschillende vormen en kleuren geselecteerd. In Nederland wordt ramenas weinig geteeld, maar in Duitsland is het een belangrijk gewas. De ramenas lijkt op de radijs maar is milder van smaak, steviger en groter. Er zijn rassen met een ronde wortel en met een langwerpige wortel. De zwarte ramenas wordt in Frankrijk gewaardeerd voor céleri rémoulade.

Voorbereiding:
Maal de zuurkoolstamppot fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de bloem en de eieren toe en laat doordraaien tot een smeuïg geheel ontstaat. Snij de kipfilets vanaf de punt overlangs bijna helemaal in en klap ze open zodat een ruitvorm ontstaat. Kruid de filets rondom met zout en peper en rol ze op. Bind de rollades op met rolladetouw. Maak of koop een mooie demi-glace saus (klik hier voor het recept). Op de afbeelding ziet u een andere saus die ook zeer geschikt bleek, maar die moet je maar net hebben: het was een restje van de saus van een runderstoofschotel. Schil de raap (ramenas) en snij deze in repen.

Bereiding:
Bak de rollades rondom goudbruin in wat boter. Leg ze nu in een cocotte of braadpan. Giet de demi-glace saus erbij en laat langzaam gaarstoven. Stoof ondertussen in wat boter op een zacht vuurtje de ramenasrepen gaar. Voeg naar behoeven een paar lepels water toe tegen het aanbranden. Schep er op het laaste moment de mosterd doorheen. Bak in een poffertjespan het zuurkooldeeg met wat boter tot knapperige, hartige poffertjes. Klaar!

Ingrediënten