Recept van Mats - Twentse bakbloedworst met zoete rijst
Een fusiongerecht - Hoofdgerecht - 6 personen

Een eenvoudig recept uit de fusionkeuken. Denk eens "out of the box" en combineer!
Ingrediënten
400 gram | Witte rijst | ||
2 | Gepelde tomaten | ||
1 el. | Gele rozijnen | ||
1 el. | Pijnboompitten | ||
100 ml | Witte port | ||
1 | Zonnebloemolie | ||
1 el. | Olijfolie | ||
naar behoeven | Zout en peper | ||
600 gram in plakken van 50 gram |
|
€ 5,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Timbaal | |||
Vergiet | |||
Koekenpan |
Stap voor stap
Voorbereiding:
Kook de rijst in zout water en giet af. Laat rusten.
Bereiding:
Maak een scheut olijfolie warm in een pannetje. Leg de tomaten erin en plet ze met een vork. Blijf pletten tot ze gaar worden en uit elkaar vallen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat u veel vruchtvlees overhoudt en weinig vocht. Voeg nu de port, de rozijnen en de pijnboompitten toe. Laat de rozijnen even zwellen en voeg vervolgens de gekookte rijst toe. Maak het geheel onder voortdurend scheppen op zacht tot matig vuur warm. Breng op smaak met zout en peper. Bak ondertussen de schijven bakbloedworst in ruim zonnebloemolie, 2 minuten per zijde, tot een mooi korstje ontstaat.
Serveertip:
Stort de rijst in een timbaaltje en stort dat op zijn beurt uit op het bord. Geblancheerde snijboon smaakt hier heerlijk bij.