Recept van Mats - Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

Een lekker gerechtje waar de hobbykok zich eens mee kan uitleven. - Hoofdgerecht - 4 personen

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 400g
€ 10,15
2 stuk(s)
per 400g
€ 10,05
800 g
per 700g
€ 17,45

En verder:

800 g Stamppotje raapstelen (klik voor recept)
naar behoeven Honing
naar behoeven Rode wijn
1 stuk(s)
€ 1,30
naar smaak Zout&peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring

Stap voor stap

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

  • Snij de eendenborst op de huidkant ruitgewijs in. Niet te diep. 

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen
  • Kruid de andere zijde of met meerdanvlees kruidenmix met zout en peper.
  • Maak een stamppotje van raapstelen en aardappelen zoals aangegeven in dit recept: stamppot aardappelen en raapstelen.
  • Zet een pan op een hoog vuur.
  • Wanneer de pan gloeiend heet is leggen we de eendenborst erin, zonder toevoeging van vet.
  • Braad de huidkant snel goudbruin, verlaag de hittebron en draai de filets om. 

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen
  • U heeft nu vet uit de huid, genoeg om in te braden.
  • Braad de andere kant van de filets aan en laat ze verder doorgaren op een matig vuurtje, ongeveer 10 minuten. Kerntemperatuur 60-65° C.
  • Haal de eend uit de pan en leg hem even aan de kant om te rusten (5 minuten).
  • Giet ondertussen iets van het vet uit de pan, blus de rest af met rode wijn, voeg eventueel wat honing en tijm toe als u dat lekker vindt.

Serveertip

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

Snijd de filets naar eigen smaak en fantasie, serveer met de stamppot, de saus en wat verse kruiden.

Wijntip

Eendenborst met een stamppotje van raapstelen

Een mooie rode Languedoc Roussillon, bijvoorbeeld een Costières de Nîmes of een Corbières

 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.