Recept van Mats - Dirty Dutch, varkenshaas met jus en twee winterstamppotten

Apotheose van de vaderlandse cuisine! - Hoofdgerecht - 4 personen

Dirty Dutch, varkenshaas met jus en twee winterstamppotten

Voorbereiding:

  • Steek de varkenshazen op met een prikker (zie illustratie).

varkenshaas opsteken met een prikker

  • Kruid het vlees met onze kruidenmix of met zout en peper.
  • Snij de tomaat overlangs in 8 slierten.
  • Maak een stamppot hutspot en een stamppot boerenkool, zoals aangegeven in de recepten

Bereiding:

  • Doe boter in de pan en braad de varkenshazen rondom snel aan.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Blus de boter af met ongeveer 40 ml water.
  • Voeg daarna de laurier toe.
  • Leg het vlees nu terug in de pan, sluit af met een deksel en gaar het vlees op een zachte pit tot een kerntemperatuur van 60° C is bereikt (ongeveer 15 minuten).
  • Haal het vlees uit de pan, laat het even "op adem" komen en verdeel het over de borden.
  • Roer de aanbaksels los, doe de tomaat erbij en reduceer (in laten koken) de jus tot deze op smaak is. Klaar!

Serveertip:
Serveer de varkenshaasjes met de beide soorten stamppot en geef er flink wat jus bij. Wel eerst even zeven natuurlijk. De sliertjes tomaat legt u over de haasjes.

Wijntip:
Wat drinken wij hierbij? Nou, in IEDER GEVAL geen rode wijn! Boerenkool bevat bepaalde stoffen, die uitermate slecht combineren met rode wijn. Wit kan wel. Of...ga voor een lekker koud pilsje!

Ingrediënten

Maak een keuze:

in 4 porties verdelen
Varkenshaas iberico
per 375g
4 stuk(s)
per 200g
€ 3,05
4 x 200 gram
per 1000g
€ 12,25
4 stuk(s)
per 200g
€ 3,55

En verder:

2 bl Laurier
1 Gedroogde tomaat

Maak een keuze:

1 kilo
€ 18,20
1 kilo Hutspot zelfgemaakt (klik voor recept)

Maak een keuze:

1 kilo
€ 18,20
1 kilo Boerenkool zelfgemaakt (klik voor recept)
1 stuk(s)
€ 1,30
naar behoeven Boter
1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Garneerring
Zeef