Recept van Mats - Daslookboter

Een variant van de standaard kruidenboter - Barbecuerecept - 1 kilo

Daslookboter

Daslook, ook bekend als berenlook of onder de duitse naam Bärlauch, is een plant uit de lookfamilie waarvan de jonge bladeren een duidelijke bieslook-, uien- en knoflooksmaak hebben. In Duitsland is Bärlauch al razend populair. De smaak is niet subtiel te noemen, maar wel heel erg interessant omdat hij overal "tussenin hangt". Een kruidenboter van daslook is een festijn voor het gehemelte. Hier een recept voor een mooie hoeveelheid, die u maanden in de diepvries kunt bewaren.

Benodigdheden voor
1 kilo:

Ingrediënten:       Keukengerei:
100 g daslook   Keukenmachine
1 kg boter   Huishoudfolie
½   limoen    
    zout&peper    

Stap 1:
Snij de bladen daslook in fijne reepjes en

Stap 2:
hak ze daarna zo fijn mogelijk.

Stap 3:
Doe de boter (op kamertemperatuur) met de daslook en het sap van een halve lime in de kom van een keukenmachine en

Stap 4:
laat op matige snelheid draaien tot alle bestanddelen zich goed hebben vermengd. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5:
Stort de boter op een stuk folie uit en

Stap 6:
kneed er een mooie rol van
.

Stap 7:
Leg de rol in de koekast een laat 3 uur opstijven. Snij de boter daarna in gelijke plakken. Klaar!

Ingrediënten