Recept van Mats - Daslookboter

Een variant van de standaard kruidenboter - Barbecuerecept - 1 kilo

Daslookboter

Daslook, ook bekend als berenlook of onder de Duitse naam Bärlauch, is een plant uit de lookfamilie waarvan de jonge bladeren een duidelijke bieslook-, uien- en knoflooksmaak hebben. In Duitsland is Bärlauch al razend populair. De smaak is niet subtiel te noemen, maar wel heel erg interessant omdat hij overal "tussenin hangt". Een kruidenboter van daslook is een festijn voor het gehemelte. Hier een recept voor een mooie hoeveelheid, die u maanden in de diepvries kunt bewaren.

Zie ook: Beurre Maître d'hôtelBeurre Café de Paris

Ingrediënten

100 gram Daslook
1 kilo Boter
½ Limoen (lime)
naar smaak Zout en peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine
Huishoudfolie

Stap voor stap

Daslookboter

Was de daslook

Daslookboter

Snij de bladen daslook in fijne reepjes en hak ze daarna zo fijn mogelijk.

Daslookboter

Doe de boter (op kamertemperatuur) met de daslook en het sap van een halve lime in de kom van een keukenmachine en

Daslookboter

laat op matige snelheid draaien tot alle bestanddelen zich goed hebben vermengd. Breng op smaak met zout en peper.

Daslookboter

Stort de boter op een stuk folie uit en

Daslookboter

Leg de rol in de koekast een laat 3 uur opstijven. Snij de boter daarna in gelijke plakken. Klaar!