Recept van Erik - Kalfstartaar-taartje met gekonfijte sjalot, broccoli en puree

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Kalfstartaar-taartje met gekonfijte sjalot, broccoli en puree

Erik eet smakelijk

Ingrediënten

800 gram
per 400g
€ 4,55
650 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
250 gram Broccoli
8 Sjalotten
naar behoeven Boter
50 ml Rode wijn
2 el. Bruine basterdsuiker
naar smaak Knoflook
naar behoeven Zout en peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,25
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring

Stap voor stap

Voorbereiding:

Schil de sjalotten, braad ze even aan in 50 gr. boter tot ze nog net niet beginnen te kleuren. Voeg zout naar smaak en 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe, roer even om en blus af met een flinke scheut rode wijn. Verlaag de warmtebron en laat voorzichtig stoven tot de sjalotten gaar zijn. Voeg af en toe wat water toe om droogstoven te voorkomen.

Maak een mooie aardappelpuree zoals beschreven in dit recept.

Kneed het gehakt en breng het op smaak met zout en peper uit de molen of met onze vleeskruiden. Draai 4 gelijke ballen en plet deze tot een hamburger die iets groter is dan uw garneerring (het vlees krimpt nog een beetje tijdens het braden).

Haal de broccoli uit elkaar in kleine rozetjes en kook deze bijtgaar in zout water. Giet ze af, hak ze in grove stukken en hou deze warm.

Bereiding:

Haal de sjalotten uit hun saus en hou ze warm. Laat de saus indampen tot hij stroperig wordt. Bak de hamburgers in boter, om en om. Kruid ze vlak voor het omdraaien met wat knoflook uit de pers. Doe de broccoli in een steelpan met wat boter en stoof eventjes aan.

Serveertip:

Kalfstartaar-taartje met gekonfijte sjalot, broccoli en puree

Bouw een torentje met de garneerring: Eerst het kalfsgehakt, dan de broccoli, dan de puree. Serveer met 2 sjalotten per persoon en drapeer met wat saus van de sjalotten.

Wijntip:

Een mooie rosé. Tavel, liefst.