Recept van Yvonne - Corazón de cuadril met snijbonen

en gekookte aardappel in de schil - Hoofdgerecht - 4 personen

Corazón de cuadril met snijbonen

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:      
4   corazón de cuadril van 200 gram  
400 g snijbonen  
2-4 el. mascarpone  
4   grote nieuwe aardappels  
1 el. versgehakte peterselie  
    boter  
    olijfolie  
    zout & peper uit de molen

Voorbereiding:

Haal de corazon minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Was de snijbonen en snij ze in grove, gelijkmatige stukken. Kook ze 3 minuten in zout water, giet ze af en stop het garingsproces (en de verkleuring van het groen) door ze onder te dompelen in ijskoud water. Giet weer af en laat goed uitlekken. Vermeng de Mascarpone en de peterselie met elkaar en breng op smaak met zout.

Bereiding:

Kook de aardappels in ruim zout water. Bestrooi de corazon met peper en besmeer beide kanten met olijfolie. Leg ze op een bakplaat, grillrooster, of in een lege, gloeiend hete koekenpan en grill ze 4 minuten aan beide zijden (5 minuten als u van meer medium vlees houdt). Haal ze uit de pan en laat ze even rusten. Giet de aardappels af, maak er aan de bovenkant een kruis in. Leg daarin het mascarponemengsel. Laat de snijbonen opkomen in een steelpannetje met een klein beetje boter tot ze warm zijn.  Klaar!

Tip: 

De wijn? Een rode, zonder twijfel. Een stevige! 

Ingrediënten