Recept van Erik - Steak à la Bordelaise

Mooi huwelijk tussen rundvlees en Franse culinaire magie - Hoofdgerecht - 4 personen

Steak à la Bordelaise

Voorbereiding:
Haal het vlees minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. 

Bereiding:
Kruid het vlees met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met peper en besmeer beide kanten met geklaarde boter, als een boterham. Braad het vlees zonder verdere toevoeging van vetten in een gloeiend hete ijzeren pan. De gewenste kerntemperatuur bepaalt u zelf. Gebruik onze kerntemperaturentabel en een kernthermometer. Ondertussen maken we de saus: (zie recept). Klaar!

Serveertip: 
Serveer de steak met de saus. Een goede garnituur zijn frietjes en worteltjes met doperwten. 

Wijntip: 
De wijn? Natuurlijk een Bordeaux. Bien sur.

 .

.

.

 

erik eet smakelijk

erik signatuur

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 11,70
4 stuk(s)
Ossenhaaspunten biologisch
per 200g
4 stuk(s)
per 200g
€ 10,30
4 stuk(s)
per 200g
€ 10,65
4 stuk(s)
per 200g
€ 5,50
4 x 200 gram
per 1000g
€ 31,80
8 stuk(s)
per 100g
€ 4,90
4 stuk(s)
per 200g
€ 11,65
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,60
4 x 200 gram
per 2000g
€ 75,90
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 250g
€ 10,55
4 x 250 gram
per 1000g
€ 38,80
4 x 250 gram
per 1000g
€ 29,50
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,10
4 x 200 gram
per 400g
€ 11,55
4 stuk(s)
per 200g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,75
4 stuk(s)
per 200g
€ 5,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 4,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,10
4 x 200 gram
per 1500g
€ 31,05

En verder:

naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
400 ml Bordelaisesaus (klik voor recept)
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten