Recept van Erik - Coquilles St. Jacques à la nage

Sint-Jakobsschelpen op zwemles - Voorgerecht - 4 personen

Coquilles St. Jacques à la nage

Coquilles, heerlijk! Echt iets voor een speciale avond. Coquilles presenteren heel goed en hoen dan ook bij een bijzondere gelegenheid. Velen onder ons durven ze thuis niet klaar te maken en dat is vreemd - het is namelijk supergemakkelijk! Bovendien zijn ze in een mum van tijd klaar, dus de heer of dame des huizes hoeft nauwelijks van tafel tijdens het diner.

Visbouillon
Voor dit gerecht heeft u visbouillon nodig. Het leukste is natuurlijk om die zelf te maken. Ga naar de markt of uw vertrouwde visboer, haal visgraten en aan de slag! Maar ja, niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in. Geen paniek: er zijn ook vrij redelijke visbouillons in omloop. Mocht u het toch zelf willen proberen, hier vindt u een goed recept. Eet smakelijk!

Ingrediënten

8 stuks
per 1000g
€ 43,10
1 stronk Broccoli
1 Winterpeen
1 stengel Bleekselderij
400 ml Visbouillon
naar smaak Zout en peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat .

Stap voor stap

Groenten beetgaar koken

Maak kleine roosjes van de broccoli. Snij de selderij en de peen in plakjes. Kook de groenten in een paar minuten beetgaar in de visbouillon. Dit kunt u ook van tevoren doen en later de bouillon opwarmen. Probeer dan wel het garingsproces te remmen, zodat de groenten niet te slap worden - dat zou jammer zijn. U kunt dit doen door de bouillon in een lage pan te gieten die in een bak ijswater staat.

Coquilles grillen

Smeer de coquilles in met wat olijfolie en grill ze op een grillplaat of bak ze in een gloeiend hete pan zonder toevoeging van vet. 2 minuten aan weerszijde is voldoende.

Koekenpan

Serveertip

Coquilles St. Jacques à la nage

Serveer de bouillon met de groenten in een diep bord en leg de coquilles er bovenop. Klaar!

Wijntip

Coquilles St. Jacques à la nage

Een stevige witte wijn met hout, zoals een Puligny-Montrachet, een Meursault. Ook sommige Chileense witte wijnen, die iets minder zwaar in de beurs aanvoelen, kunnen.