Recept van Erik - Cocktailsaus

Voor de garnalen- of krabcocktail - Basisrecept - 300 ml

Cocktailsaus

Cocktailsaus is een supermakkelijk te maken basis voor tal van lekkernijen. Cocktailsaus kan als aparte dipsaus worden geserveerd, kan gebruikt worden ter garneren van salades, maar oorspronkelijk is de saus bedoeld voor de garnering van garnalen- of krabcocktail.

Bereiding:

  • Maak een mooie mayonaise. Klik hier voor het recept.
  • Doe de mayonaise in een bekken. Voeg de tomatenketchup, Cognac, sherry, gembersiroop, paprikapoeder en citroensap toe aan de mayonaise.
  • Meng de ingrediënten goed door elkaar met een garde.
  • Doe de room in een aparte kom. Klop de room met een garde tot deze "pakt" en iets dikker wordt. Spatel de room door de rest van de saus en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Klaar!

Ingrediënten

200 ml Mayonaise
20 ml Tomatenketchup
70 ml Room
1 tl. Gemberstroop
1 scheutje Sherry
1 scheutje Cognac
1 vleugje Paprikapoeder
naar smaak Zout
naar smaak Witte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garde 2
Pannenlikker