Recept van Mats - Carpaccio van botervis met paarse pesto

Lekker fris en licht - Voorgerecht - 4 personen

 Carpaccio van botervis met paarse pesto

Carpaccio van botervis met paarse pesto

Benodigdheden voor
4 personen:

500 g botervisfilet
100 g pijnboompitten
1   bosje paarse basilicum
750 g Parmezaanse kaas
125 ml olijfolie
    zout

Voorbereiding:

Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Vries de botervis in. Ontdooi hem langzaam.

Bereiding:
Maak in een vijzel een pesto van de parmezaan, de pinpitten en de basilicum. Voeg langzaam en geleidelijk de olijf olie toe. Wanneer de vis bijna ontdooid is, snij er ragfijne plakjes van. Maak deze droog met keukenpapier. Strijk de pesto op het midden de borden. Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas. Even een heel dun scheutje olijfolie erover (un filo d'olio, zoals de Italianen zeggen). Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte wijn.

Ingrediënten