Recept van Mats - Viscarpaccio met eigengemaakte pesto

Lekker fris en licht - Voorgerecht - 4 personen

Viscarpaccio met eigengemaakte pesto

Voorbereiding:

  • Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Vries de vis in.
  • Ontdooi hem langzaam.

Bereiding:

  • Maak in een vijzel een pesto van de parmezaan, pijnpitten en de basilicum. Zie recept.
  • Wanneer de vis bijna ontdooid is, snij er ragfijne plakjes van.
  • Maak deze droog met keukenpapier.
  • Strijk de pesto op het midden de borden.
  • Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas.
  • Even een heel dun scheutje olijfolie erover (un filo d'olio, zoals de Italianen zeggen). Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte wijn.

Ingrediënten

200 gram Pesto Genovese (klik voor recept)
12 blaadjes Basilicum
100 gram Parmezaanse kaas
naar behoeven Olijfolie

Maak een keuze:

3 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
3 stuk(s)
per 150g
€ 9,40
3 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
3 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
3 stuk(s)
per 150g
€ 6,75
3 stuk(s)
per 150g
€ 5,45
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Keukenpapier