Recept van Mats - Viscarpaccio met eigengemaakte pesto
Lekker fris en licht - Voorgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Frituur voorzichtig 12 basilicumblaadjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Vries de vis in.
- Ontdooi hem langzaam.
Bereiding:
- Maak in een vijzel een pesto van de parmezaan, pijnpitten en de basilicum. Zie recept.
- Wanneer de vis bijna ontdooid is, snij er ragfijne plakjes van.
- Maak deze droog met keukenpapier.
- Strijk de pesto op het midden de borden.
- Dresseer de vis er overheen en garneer af met de gefrituurde blaadjes en een paar flinke krullen Parmezaanse kaas.
- Even een heel dun scheutje olijfolie erover (un filo d'olio, zoals de Italianen zeggen). Klaar!
Wijntip:
Een frisse witte wijn.
Iets voor Oudejaar ?
Ingrediënten
200 gram | Pesto Genovese (klik voor recept) | ||
12 blaadjes | Basilicum | ||
100 gram | Parmezaanse kaas | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
Maak een keuze: |
|||
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,95 | |
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 9,65 | |
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,20 | |
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,00 | |
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,50 | |
3 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Friteuse | |||
Keukenpapier |