Recept van Yvonne - Raapstelen en pastinaak

Heerlijk simpel en gezond - Hoofdgerecht vegetarisch - 2 personen

Raapstelen en pastinaak

In de lente is het weer tijd voor raapstelen. Vroeger waren ze zeldzaam, tegenwoordig komen ze weer meer voor. Gelukkig maar, want ze zijn heerlijk en ook nog eens gezond.

  • Was de raapstelen.
  • Schil de pastinaak.
  • Stof de pastinaak 4 minuten in de magnetron.
  • Snij hem daarna in dikke schijven en bak deze om en om in hete olijfolie.
  • Stoof ondertussen in een andere koekenpan of wok de raapstelen, ook deze in een klein scheutje olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

200g Raapstelen
2 grote Pastinaak
1 flinke scheut Olijfolie
1 snufje Zout