Recept van Mats - Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni ricotta e spinaci - Pastagerecht - 4 personen

Cannelloni met ricotta en spinazie

Toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland.

Ingrediënten

Naar behoeven Boter
400 gram
€ 2,45
400 gram Spinazie
1 liter Béchamelsaus
220 gram Cannelloni
130 Gram Parmezaan of Grana Padano (geraspt)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Mezzaluna .
Ovenschaal .
Spatel .
Spuitzak .

Stap voor stap

Voorbereiding

Wassen
Was de spinazie. Verwijder de hardere stelen. Doe in een pan met alleen het lekwater op de bladeren en stoof de groente gaar (5-10 minuten) op een laag vuur. Stort de spinazie in een zeef en laat afkoelen. Druk er vervolgens met een houten spatel of lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snij/hak de spinazie hierna fijn met een "mezzaluna" of goed keukenmes.

Mengen
Meng de spinazie, de ricotta en 80 g van de geraspte Parmezaan in een kom tot een glad geheel.

Blancheren
Blancheer de cannelloni 2 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen en vul ze met behulp van een spuitzak.

Oven
Verwarm de oven voor op 200° C.

Béchamel
Maak een mooie bechamelsaus. Bekijk hier het recept .

 

Bereiding

Beboter een ovenvaste schaal die groot genoeg is om alle cannelloni in één laag te bevatten. Giet één pollepel bechamel over de bodem van de schaal en verdeel deze met een spatel. Leg de cannelloni in de schaal en bedek ze met de rest van de béchamel. Rasp de resterende Parmezaan er overheen.

Bak de cannelloni in 20 minuten gaar in de oven. Zet vervolgens de grill een minuut of 5 aan voor een lekker krokant korstje. Klaar!

Wijntip

Cannelloni met ricotta en spinazie

Custoza. What else?

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant