Recept van - Canadese zalmcarpaccio

Voorgerecht - 4 personen

Canadese zalmcarpaccio

Dit gerecht is een geliefd onderdeel van menig kerstdiner.

Voorbreiding:

  • Snij de zalmfilet zo dun mogelijk in plakjes. Als u voor zalm met huid heeft gekozen, kunt u de huid gebruiken voor het bereiden van visfumet (klik voor recept). 
  • Maak een samenhangend sausje van de eierdooier, de olie, de twee soorten mosterd en de honing.

Bereiding:

  • Smeer met een kwastje een flinke laag saus op de borden.
  • Drapeer hierop de vis. Smeer nu de bovenkant van de carpaccio in met wat saus.
  • Zet de borden heel kort onder een hete ovengrill of salamander. De bedoeling is niet dat de vis gaart, alleen even op temperatuur komt.
  • Garneer af met wat fijngesneden bieslook en een toefje garnituur, bijvoorbeeld rucola. Klaar!

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 200g
€ 6,90
3 stuk(s)
per 200g
€ 7,40

En verder:

1 Zonnebloemolie
1 Eidooier
1 el. Zoete fijne mosterd
1 tl. Scherpe fijne mosterd
naar behoeven Bieslook
1 el. Honing
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Penseel