Recept van Mats - Calamares met rijstvulling

Kan ook op de BBQ - Hoofdgerecht - 2 personen

Calamares met rijstvulling

mats eet smakelijk

mats eet smakelijk signatuur

Ingrediënten

2 Calamares (pijlinktvis)
150 gram Pandanrijst (gekookt)
2 el. Rode Thaise curry
3 el. Brinjal
1,5 Fijn gehakte ui
2 tn. Grof gehakte knoflook
1 el. Sugo (klik voor recept)

Maak een keuze:

200 gram
per 500g
€ 14,35
200 gram
per 500g
€ 25,35

En verder:

1 Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Tandenstoker
Penseel

Stap voor stap

Calamares met rijstvulling
  • Kook de rijst. Giet af.
  • Zet een pannetje op met wat olijfolie.
  • Fruit daarin de ui en de knoflook maar laat deze niet te sterk kleuren.
  • Voeg nu de Thaise curry, de sugo en de garnalen toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de brinjal en daarna meteen de gekookte rijst toe.
  • Vul met dit mengsel de calamares tubes en sluit ze af met een tandenstoker.

Calamares met rijstvulling
  • Wrijf de calamarestubes licht in met knoflook en olijfolie en leg ze op een gloeiend hete barbecue of grillplaat.
  • Blijf ze insmeren met olijfolie, met behulp van een penseel.

Calamares met rijstvulling

Draai ze om wanneer de onderkant gaar is (3-4 min) en gaar nu de bovenkant (3-4 min). Klaar!

Calamares met rijstvulling

Snijd de calamares voorzichtig met een mes in om de vulling op het bord mooi tot zijn recht te laten komen.Serveer met een lekker side dish. Op de foto is de calamares geserveerd met dezelfde rijst als de vulling - ook een optie.

Calamares met rijstvulling

Heel lichte, heel droge witte wijn. IJskoud.