Recept van Mats - Calamares met rijstvulling

Kan ook op de BBQ - Hoofdgerecht - 2

Calamares met rijstvulling

Benodigdheden voor
2 personen:

2   calamaristubes   Keukengerei:
150 g pandanrijst, gekookt   Grillplaat
3 el. brinjal (gepekelde auberginepasta)   Tandenstokers
2 el. rode Thaise curry   Penseel
1,5   ui, fijn gehakt    
2 tn. knoflook, grof gehakt    
1 el. tomatensaus sugo zie recept    
200 g grijze garnalen    
    olijfolie    
    zout & peper    

Voorbereiding:

Stap 1:
Kook de rijst. Giet af. Zet een pannetje op met wat olijfolie. Fruit daarin de ui en de knoflook maar laat deze niet te sterk kleuren. Voeg nu de Thaise curry, de sugo en de garnalen toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de brinjal en daarna meteen de gekookte rijst toe. Vul met dit mengsel de calamares tubes en sluit ze af met een tandenstoker.

Stap 2:
Wrijf de calamarestubes licht in met knoflook en olijfolie en leg ze op een gloeiend hete barbecue of grillplaat. Blijf ze insmeren met olijfolie, met behulp van een penseel.

Stap 3:
Draai ze om wanneer de onderkant gaar is (3-4 min) en gaar nu de bovenkant (3-4 min). Klaar!

Serveertip:
Snijd de calamares voorzichtig met een mes in om de vulling op het bord mooi tot zijn recht te laten komen.Serveer met een lekker side dish. Op de foto is de calamares geserveerd met dezelfde rijst als de vulling - ook een optie.

Wijntip:
Heel lichte, heel droge witte wijn. IJskoud.

 

Ingrediënten