Recept van Mats - Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes
Makkelijker dan u denkt! - Barbecuerecept - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
3 stuk(s) |
per 200g
|
€ 7,10 | |
600 gram |
per 1000g
|
€ 30,25 | |
En verder: |
|||
1 | Courgette | ||
1 flinke stronk | Broccoli | ||
2 | Aardappelen | ||
naar behoeven | Witte wijn | ||
naar behoeven | Boter | ||
1 | Sjalot | ||
1 tn. | Knoflook | ||
1 | Olijfolie | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
naar smaak | Verse kroiander | ||
1,5 liter | Runderbouillon (klik voor recept) | ||
naar smaak | Zout en peper uit de molen | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Grillplaat | |||
Spuitzak | |||
Staafmixer | |||
Vleespen |
Stap voor stap
Voorbereiding:
Snij de zijkanten van de courgette af (ongeveer 8 mm dik) en snij daar een brunoise (kleine, recht afgesneden blokjes) van. Hou deze apart. Was en schil de aardappelen.
Bereiding:
Kook de aardappelen in de runderbouillon gaar. Doe halverwege de kooktijd de broccoli erbij. Doe een minuut of vijf voor het einde ook het hart van de courgette erbij. Giet af en laat goed uitlekken. Maak van het geheel met de staafmixer een stevige puree. Voeg wat boter toe voor de smeuïgheid. Mocht het te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht bij. Breng op smaak met peper en zout.
Laat een gesnipperde sjalot glazig worden in wat boter op middelmatig vuur. Zeef daarnaa de sjalot uit de boter met een zeef of een schuimspaan en doe de apart gelegde blokjes courgette in de pan. Schep een aantal keren om, en voeg vervolgens een scheut witte wijn toe. Stoof tot bijtgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Kruid het vlees met meerdanvlees.nl kruidenmix en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima). Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers. Grill de brochettes op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan zonder verdere toevoeging van vet. Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden.
Serveertip:

Doe de puree in een spuitzak en spuit de puree op de warme borden. Garneer af met de brunoise van courgette.
Wijntip:

Een mooie ronde rosé.