Recept van Mats - Brisket van de grill

Wat een bite! - Barbecuerecept - 10 personen

Brisket van de grill

Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het vooral op de grill gebruikt. Gezien de structuur van het vlees vergt dat enige kennis. Er zijn twee opties: A la minute en doorgegaard. Deze laatste optie vraagt om grilltijden in een gesloten BBQ van 4-6 uur, op een laag vuur, opdat het vlees mooi gaar en mals is. Ook komt het voor dat het vlees eerst voorgegaard wordt d.m.v. stoven in eenpan en pas daarna wordt gegrild. Wij hebben de gok gewaagd om u te laten zien dat onze Black Angus brisket ook om en om gegrild kan worden. Een leuk experiment. Wat u als resultaat mag verwachten is een ferm stuk rundvlees met een weergaloze smaak. Het is zeker geen stuk vlees voor beginners, en het heeft een stevige bite. We hebben ook een tweede recept voor u in petto. Hierbij wordt de brisket gestoofd in de pan. Klik hier voor dat recept.

Ingrediënten

Maak uw keuze:

1 stuk(s)
per 3000g
€ 68,95

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
3 tn. Knoflook
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Vleespen
Aluminiumfolie
Koksdoek
Knoflookpers

Stap voor stap

Stap 1:

Brisket van de grill

Snij de brisket in plakken van iets meer dan een centimeter.

Stap 2:

Brisket van de grill


Maak van de plakken degelijke porties. Indien de brisket iets dun uitvalt, gebruik dan vleespennen om van 2 plakken 1 portie te maken. 

Stap 3:

Brisket van de grill

Kruid de plakken met onze meerdanvlees vleeskruidenmix en vers geperste knoflook.

Stap 4:

Brisket van de grill

Leg de plakken op een hete houtskoolgrill en....

Stap 5:

Brisket van de grill

... schroei dicht aan beide zijden.

Stap 6:

Brisket van de grill

Haal het vlees van het vuur en leg het op aluminiumfolie. Haal de pennen uit het vlees.

Stap 7:

Brisket van de grill

Pak het vlees in, eerst in de folie   Brisket in folie

en daarna in een koksdoek (of theedoek). Brisket in koksdoek

Brisket van de grill

Leg het vlees in een vuurvaste schaal en dek nogmaals af met folie. Laat het nu 15 minuten rusten. Klaar om te serveren!

Serveertip:

Bij dit gerecht zijn een frisse salade en home fries helemaal in hun element. Ook kruidenboter of daslookboter  (klik op de link voor de recepten) smaken hierbij perfect.

Wijntip:

Brisket van de grill

Mooie ronde jonge rode wijn met veel zon in de fles. Een Negroamaro bijvoorbeeld.