Recept van Erik - Brisket, gestoofd

Recept met een ster, slow cooking - Hoofdgerecht - 10 personen

Brisket, gestoofd

Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het vooral op de grill gebruikt. Gezien de structuur van het vlees vergt dat enige kennis. We hebben in dit recept de brisket langzaam gestoofd, voor een zacht en mals resultaat. We hebben ook een tweede recept voor u in petto. Hierbij wordt de brisket gebarbecued. Klik hier voor dat recept.

Ingrediënten

Maak een keuze:

2500 gram
per 7500g
€ 155,25
2500 gram
per 3000g
€ 63,40

En verder:

1 Bouquet garni
1 stuk(s)
€ 1,30
3 Winterpenen
1 stengel Bleekselderij
3-4 Grote uien
3 tn. Knoflook
75 gram Geklaarde boter
1 liter Rode wijn
1 liter Kalfsbouillon (klik voor recept)
eventueel Zout & peper
Producten

Stap voor stap

Brisket, gestoofd

Brisket, gestoofd

Kruid de brisket in zijn geheel. Snij de groenten.

Brisket, gestoofd

Smelt de boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. 

Brisket, gestoofd

Bak het vlees snel aan weerskanten aan.

Brisket, gestoofd

Haal het vlees uit de pan en laat rusten op kamertemperatuur.

Brisket, gestoofd

Verwijder het overtollige vet uit de pan.

Brisket, gestoofd

Stoof in dezelfde pan (met de overgebleven bakresten) ui, wortel en bleekselderij.

Brisket, gestoofd

Brisket, gestoofd

Voeg een bouquet garni toe.

Brisket, gestoofd

Voeg het vlees weer toe.

Brisket, gestoofd

Voeg een mengsel van half rode wijn,

Brisket, gestoofd

half kalfsbouillon toe, 

Brisket, gestoofd

zodanig dat alles onder staat. 

Brisket, gestoofd

Laat 5 uur garen op een zeer laag vuurtje (hou als het ware NET tegen de kook aan).

Brisket, gestoofd

Verwijder het bouquet garni.

Brisket, gestoofd

Haal het vlees uit de pan.

Brisket, gestoofd
  • Zeef het stoofvocht en hou eventueel wat groentetjes over voor de opmaak van het bord.
  • Kook de saus in tot deze mooi glad en smeuïg is. Breng daarna pas op smaak met zout. Klaar!

Serveertip

Brisket, gestoofd

Serveer, bijvoorbeeld met aardappelpuree en natuurlijk de saus, eventueel apart.

Wijntip

Brisket, gestoofd

Stevige rode wijn. Bordeaux bijvoorbeeld, maar dan niet te jong en wel een die goed op dronk is.