Recept van Yvonne - Brie met membrillo en amardine

en leuke combinatie van mild bitter, mild zuur en zoet - 4 personen

Brie met membrillo en amardine

Een leuke combinatie van mild bitter, mild zuur en zoet voor uw kaasgerechtje of als tussendoortje. Het kan zijn dat u even moet zoeken naar de bestanddelen, afhankelijk van waar u woont. Maar uw moeite wordt beloond!.

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:      
200 g rijpe roombrie  
100 g membrillo  
25 g amardine  

Voorbereiding:
Laat de brie op kamertemperatuur komen. Snij de amardine in dunne sliertjes. Snij de membrillo in plakken van iets minder dan een halve centimer dikte.

Serveren:
Serveer met een walnoot. Klaar!

Membrillo

of kweepeerpasta is een dikke, geleiachtige pastei die in Spanje vooral geserveerd wordt bij Manchegokaas. In Italië heet het cotognata, in Frankrijk cotignac, in Duitsland Quittenbrot. Membrillo is gemakkelijk thuis te maken. Er staan verschillende recepten op internet.

Amardine

Zeer populair in het Midden-Oosten. leerachtige, plakkerige vellen gedroogde abrikozenpasta, gebruikt om drankjes een abrikozensmaak te geven. Wordt ook gebruikt in sommige keukens van het Midden-Oosten, bijvoorbeeld in lamsstoofschotels. Erg leuk om mee te experimenteren in de fusionkeuken.

Ingrediënten