Recept van Erik - Barramundifilet met citroenboter en gestoofde eddoes

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Barramundifilet met citroenboter en gestoofde eddoes
4   barramundifilets
2   eddoes
8 bl. paarse basilicum
1 tn. knoflook (klein)
2 el. gezouten boter
3 el. citroensap
½ tl. zout
    olijfolie

Voorbereiding:

Maak de filets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie. Schil de eddoes en leg ze direct in melk.

Bereiding:
Verwarm de melk met de eddoes en kook deze in de melk met wat zout tot ze gaar zijn. De gaarheid lijkt veel op die van aardappels maar eddoes zijn wel eerder gaar dus houd ze in de gaten. Zet ondertussen een pan op het vuur zonder toegevoegde vetten en laat deze gloeiend heet worden. Leg de filets met de huid naar boven in de pan en sauteer ze 3 minuten aan de ene zijde en 1 minuut aan de andere. Maak ondertussen de saus door de boter te laten smelten in een sauteuse met het knoflookteentje. Zodra de boter begint te bruisen (maar nog niet echt kleurt) voegen we het zout en het citroensap toe. Stevig kloppen met een garde, teentje knoflook verwijderen, basilicum toevoegen, 1 keer roeren.

Serveertip:
Serveer de eddoes als aardappels. Leg de vis op de borden en giet de citroenboter er direct voor het serveren overheen. Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte wijn. Barramundi is een woord uit de Aboriginal taal. Een mooie wijn uit Australië zou daarom dit gerecht niet misstaan.

Ingrediënten