Recept van Erik - Visfilets met citroenboter en gestoofde eddoes
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Maak de filets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie.
- Schil de eddoes en leg ze direct in melk.
Bereiding:
- Verwarm de melk met de eddoes en kook deze in de melk met wat zout tot ze gaar zijn. Ze zijn gaar wanneer ze aanvoelen als een gare aardappel. Eddoes zijn wel eerder gaar dan aardappels, dus houd ze in de gaten.
- Zet ondertussen een pan op het vuur zonder toegevoegde vetten en laat deze gloeiend heet worden.
- Smeer de filets in met olijfolie
- Leg de filets met de huid naar boven in de pan en sauteer ze 3 minuten aan de ene zijde en 1 minuut aan de andere.
- Maak ondertussen de saus door de boter te laten smelten in een sauteuse met het knoflookteentje.
- Zodra de boter begint te bruisen (maar nog niet echt kleurt) voegen we het zout en het citroensap toe.
- Stevig kloppen met een garde, teentje knoflook verwijderen, basilicum toevoegen, 1 keer roeren.
Serveertip:
Serveer de eddoes als aardappels. Leg de vis op de borden en giet de citroenboter er direct voor het serveren overheen. Klaar!
Wijntip:
Een frisse witte wijn.
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .
Ingrediënten
Maak een keuze voor de vis: |
|||
4 stuk(s) |
per 110g
|
€ 3,45 | |
4 | Makreelfilets | ||
4 | Barramundifilets | ||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,95 | |
En verder: |
|||
2 | Eddoes | ||
8 bl. | Paarse basilicum | ||
1 kleine tn. | Knoflook | ||
2 flinke el. | Gezouten boter | ||
3 el. | Citroensap | ||
½ tl. | Zout | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar behoeven | Melk | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Sauteuse | |||
Garde |