Recept van Yvonne - Assaggino di tortiglioni alla crema di broccoli e spaghetti al sugo

Tortiglioni met broccolicrème en spaghetti met tomatensaus - Pastagerecht - 4 personen

Assaggino di tortiglioni alla crema di broccoli e spaghetti al sugo

Vaak wordt in de betere Italiaanse restaurants in plaats van een groot bord pasta een serie van "assaggi" geserveerd. Het heeft iets weg van onze amuse, maar het staat vaak wel gewoon op de rekening dus hou daar rekening mee. Assaggini zijn in er in alle kleuren en maten. Vaak wil de chef laten zien wat hij zo allemaal in huis heeft. U krijgt verschillende smaakervaringen en maakt - als u de juiste chef heeft getroffen - een interessante reis door de culinaire werled van uw gastheer. Thuis kunt u hier ook mee experimenteren. Bij deze een eenvoudige samenstelling van twee pastagerechten: een doodgewone "pasta al sugo" en een iets verfijndere pasta met broccolicrème.

Voorbereiding:
Maak een pasta al sugo voor 2 personen zoals in dit recept. Maak tegelijkertijd een tortiglioni alla crema di broccoli voor 2 personen zoals in dit recept. Denk erom - de pastasoorten hebben verschillende kooktijden!

Serveertip:
Deze assaggino ziet er het leukst uit als u beide pastasorten tegelijk op 1 bord serveert. Scheelt ook een loopje naar de keuken.

Wat drinken we erbij?
Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant