Recept van Mats - Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Pesce spada alla griglia - Barbecuerecept - 2 personen

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Lekker om zelf een keer mee aan de gang te gaan: zwaardvis met daslook. Daslook is in Nederland nog niet zo bekend. In Duitsland is het razend populair (Bärlauch). Dit kruid, dat verwant is aan knoflook, heeft een indringende smaak van bieslook, ui en knoflook tegelijk. Met mate gebruikt is het een uitkomst bij menig pittig gekruid gerecht zoals grillgerechten.

Ingrediënten

250 g Zwaardvis, 4 cm hoog
4 Trostomaten
150 g Radicchio
2 bladen Daslook
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout&peper
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bamboestokken
Barbecue - BBQ
Grillplaat
Wok

Stap voor stap

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat
  • Verwijder, als uw moot dit bevat, de huid en de graat van de zwaardvis. Droog de vis af met keukenpapier.
  • Snij de bladen daslook in fijne reepjes.

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat
  • Giet een flinke slok olijfolie in een pannetje,
  • doe de tomaten erbij en "dwarrel" de reepjes daslook er overheen.
  • Voeg iets zout toe.
  • Laat mooi garen op matig vuur.
  • Draai af en toe voorzichtig om zonder door het vel te prikken.

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat
  • Snij ondertussen de moot zwaardvis in zo gelijk mogelijke blokken en rijg deze aan 2 spiesen.
  • Kruid met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met zout en peper en wrijf in met olijfolie.
  • Als de tomaten gaar zijn laat u ze een tijdje in de pan rusten.

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Verwarm de barbecue of grillplaat en grill de spiesen ongeveer 1,5 minuut per zijde.

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Snij ondertussen de radicchio en wok deze met een paar druppels olijfolie en een snufje zout.

Serveertip:

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Maak een bedje van de radicchio, leg de spies erop, de tomaten ernaast en lepel flink wat van het kookvocht van de tomaten met de daslook over de vis.

Zwaardvis van de grill met daslook en gestoofde tomaat

Een Soave. Zeer de moeite waard als extra smaakdimensie en ook nog eens zeer redelijk geprijsd.