Recept van Mats - Tortiglioni met broccolicrème

Tortiglioni alla crema di broccoli - Pastagerecht - 4 personen

Tortiglioni met broccolicrème

Een iets verfijnde pasta met broccolicrème.

Benodigdheden voor 4 personen :

200 g broccoli   Keukenbenodigdheden:
35 g pecorino sardo of romano   staafmixer
50 ml room   magnetron
200 g tortiglioni of rigatoni    
    olijfolie    
    zout & peper    
         

Voorbereiding:

Snij de boccoli in grove blokjes en sauteer deze in wat olijfolie tot ze aan de buitenkant iets glazig worden. Doe ze in een afgesloten bakje en gaar ze 6 minuten in de magnetron met een heel klein scheutje water. Voeg de room en de pecorino toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel is verkregen. Hou de crème warm.

 

Bereiding:

Kook de pasta in ruim zout water, zo lang als op de verpakking staat. Giet ze af en hou iets van het kookwater ("acqua della pasta") over in een kommetje. Maak de pasta aan met de saus. Als de crème te droog uitvalt kunt u hem iets aanlengen met het kookwater.

 

Wat drinken we erbij?:

Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.

 

Ingrediënten