Recept van Yvonne - ham-met-aspergerolletjes

Garnering voor uw ouderwetse slaatje - Bijgerecht - 8 personen

ham-met-aspergerolletjes

Zelfgemaakte ham-en-aspergerolletjes! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een oudhollands slaatje .

Voorbereiding:
Aspic zorgt voor bereidingsgemak en extra luister. Het kan ook zonder. Maak de aspic door 6 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water te leggen. Breng de bouillon aan de kook, doe er een scheutje sherry bij en haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze vervolgens één voor één op in de hete bouillon. Laat terugkoelen tot nét boven kamertemperatuur.

Bereiding:
Rol de asperges in een plakje ham, overdwars. Snij de rolletjes in het midden in tweeën. Nu kunt u ze instrijken met aspic. Zo glimt het rolletje straks mooi op de schaal en bovendien droogt het niet uit in de koelkast. 

Ingrediënten

8 Asperges, wit, lang, dun
8 plakken
per 200g
€ 4,00
8 plakken
per 200g
€ 5,05

Voor de aspic:

½ liter Echte runderbouillon van soepvlees en runderbotten
6 blaadjes Gelatine
scheutje Dry Sherry
Producten