Recept van Yvonne - Bulgur

Turks bijgerecht op basis van graan - Bijgerecht - per persoon

Bulgur

Bulgur is een typisch Midden-Oosters tarweproduct dat vaak gebruikt wordt op dezelfde manier als rijst. Een beroemde salade die met bulgur wordt gemaakt is Tabboulah, een salade met, behalve bulgur, tomaat, ui, citroensap, peterselie en andere kruiden. Bulgur is het vulmiddel bij uitstek voor köfte, Turkse gehaktballetjes. In het gehakt wordt bulgur verwerkt zoals bij ons brood of paneermeel. Maar ook apart wordt bulgur vaak gegeten, zoals in dit recept. Bulgur is in Nederland in elke Turkse winkel te koop.

Bereiding:
Doe wat olie in een hoge pan en verwarm deze. Als de olie warm is, voegt u de bulgur toe. Roer de bulgur met een houten lepel tot hij glazig wordt (een paar seconden tot een minuut, afhankelijk van de dikte van de korrel). Voeg onder het roeren wat zout toe. Giet heet water over de bulgur (de korrels moeten ongeveer een centimeter onder water komen te staan) Laat pruttelen op een laag vuur en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt. Wanneer het water op is, is de bulgur gaar. Voeg (voor dit recept) een klein klontje boter toe en roer nog een keer goed door elkaar.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

1 tl per persoon Olijfolie
100g per persoon Bulgur

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Faitout 1